Anne-Lisa -Havregrøds boller!

PS. Brug grovvalsede havregeyn ( det er de bedste )

COUNTRY KLUB MED HANG TIL HYGGE

Dansernes opskrifts side !

Opskrift fra  Anne-Lisa Andreasen

Gammeldags rabarberkage med marengs !

Den store frugtkage!

Lækker og nem Tunmousse!

"Sund Snack"!

Kokos Muffins !

Hannes skønne rødkålssalat!

Lindas dejlige Kanel kage!

Ritas lækre Sirups kage !

Sonja`s brød !

Opskriften er til 2 små brød eller 1 stort.

400 gr.hvedemel

100 gr.fuldkorns speltmel

25 gr.sesamfrø og 25 gr.hørfrø

25 gr.solsikkekerner og 25 gr.græskarkerner

2 gr. gær

4 dl.vand

1 spsk.honning

2 tsk .salt

1 dl.surdej eller 15 gr.gær udrørt i ½. 1 dl.vand

Bland alle ingredienser i en skål.Ælt dejen godt igennem med hænderne i ca.10min.

Dejen skal slippe skålen. Dæk skålen med folie og sæt på køl mindst 12 timer /natten over.

Sæt ovnen på 250 grader.Vend dejen ud på et meldrysset bord - del den i 2 brød eller boller.

Brug gerne en bagesten eller en forvarmet bageplade så brødene/bollerne rammer en varm flade.

Bages i 20-25 min. Boller lidt mindre på nederste rille.

Ritas salater !

Tilføjelse til Rebild salaten:

Der skal også æbler +ristede pinjakerner i .

Dressing :1dl cremefraiche 18% og 1 dl mayonnaise.

Viggo kage !

Opskriften er fra Grethe.

150 gr.smør

3 dl.sukker

3 æg

3½ dl.mel

1  tsk.bagepulver

1-2 æbler 

Mandelflager + lidt sukker

Smør og sukker røres hvidt og æggene tilsættes et af gangen. Røres godt . Bland mel og bagepulver og sigt/vend det i dejen.

Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform , læg snitter af skrællede æbler oven på og dæk med resten af dejen.

Drys mandelflager og sukker på.

Bag kagen ved 175 grader i ca.50 min.

Kan serveres med piskefløde eller creme fraice med vanilliesukker .

God fornøjelse.

Tebirkes !

Opskriften er fra Anne-Lisa.

2 pk.gær

6 dl. vand

1 dl.sukker

2 tsk. salt

3 dl.flydende margarine eller 300 gr.

4 æg+ 1-2 til pensling

Mel så det passer

Smelt margarine og vand sammen , som afkøles.

Gær-sukker-salt og de sammenpiskede æg røres sammen.

Den afkølede margarine og vand blandes i. Mel blandes i "så det passer" men dejen skal være bare lidt lind. Hæver til mindst dobbelt størrelse.

Rul dejen ud i mindre portioner . Her skal højden være mindst 30 cm og rul endelig ikke for tykt ud. Stykket skæres til og pensles med æg - foldes to gange . Bestem selv hvor bredde dine tebirkes skal være . Sættes med den øveste fold nedad på en bageplade - pensles med æg og drysses med blå birkes. Efterhæver ca.10-15min.

Bages ved 200 grader ca.12-15 min. Må ikke blive for mørke. Er meget fryseegnet.

Brun lagkage !

Opskriften på brun lagkage er fra Hanne.

1 pk. chokoladebunde

2-3 æggeblommer

2 spsk.kakao

2-3 spsk.sukker

½ l piskefløde

Mandler eller nødder

Æg + sukker + kakao piskes sammen til æggesnaps og blandes med den piskede fløde.

Cremen lægges mellem bundene og ovenpå.

Lagkagen kan pyntes med hakkede mandler/nødder /valnødder eller revet chokolade.

Kylling/skinke snegle !

Opskriften på kylling/skinke snegle er fra Anne-Lisa.

20 gr. gær

2 dl.lunkent vand

1 spsk. olie

½ tsk. salt

ca.300 gr.mel

(!2-14 stykker)

Fyld:

1 dl.tomatketchup

1 lille bdt.purløg

1 tsk.tørret oregano

150 gr.kylling eller skinke i strimler

150 gr.reven emmentaler

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt olie salt og melet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem . Sæt den til hævning et lunt sted , tildækket i skålen i ca.45.min.

Ælt dejen let igennem og rul ud med kagerullen i en firkant ca.30x45 cm. Smør ketchuppen på dejen. Klip purløget fint og drys det over ketchuppen i et jævnt lag sammen med oregano, kødet og ost. Rul dejen sammen til en pølse og læg den i køleskabet ca.15 min.Skær den i 12-14 stykker og sæt på dem på bagepapir på bagepladen.Bag dem ved 200 grader ca.15 min. indtil de er gyldne og gennembagte.

Kokoskage !

 Opskriften på kokoskagen er fra Jette.

Rør 2 æg med 2 kopper sukker og heri 1 kop mælk.

3 kopper mel,der er blandet med 2 tsk.bagepulver, 2 tsk.vanille sukker.1spsk.kakao og 150 gr.smeltet margarine røres i.

Bages i lille bradepande ca.20-25 min. ved 180c.

Rør imens 100 gr.flormelis med 4 spsk.kaffe , 4 spsk.smeltet margarine, 1 spsk.kakao, 1 tsk.vanille og 100 gr.kokosmel.

Dette hældes over kagen , mens den er varm.

Pund til pund kage !

Opskriften på pund til pund kagen er fra Elisabeth.

250 gr. sukker

250 gr. blødt smør

250 gr. mel

4 æg

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

Saft og skal af 2 appelsiner

Saft og skal af 2 citroner

Sukker og smør røres godt.Bagepulver og vaniljesukker blandes med melet , som skiftevis røres i dejen med æggene. Halvdelen af saft og skal blandes i.

Kagen bages ved 180 grader i ca. 1 time. Straks den kommer ud , overhældes kagen af resten af saft og skal , som er rørt med 4-5 spsk.sukker.

Det skader ikke at fordoble portionen af saft og skal , det gør kagen endnu mere blød og saftig.

Lakridskage !

Opskriften på lakridskagen er fra Elisabeth.

225 gr.smør

450 gr.brun farin

3 hele æg

3 spsk. lakridspulver

270 gr. hvedemel

1½ tsk. bagepulver

Start med at smelte smør og brun farin over svag varme. Lad smørret smelte halvt , og tag så gryden af varmen , og lad resten af smørret smelte ved varmen fra resten af massen. Smørmassen må ikke være varmere , end du kan have fingeren i den, inden du blander den med resten af ingredienserne. Pisk smørmassen godt med æggene. Tilsæt lakridspulver og pisk igen. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej med en palette.

Hæld dejen i en lille bradepande 25x35 cm. beklædt med bagepapir i en forvarmet ovn ved 180 grader i 25 min. på nederste ovnrille.

Chokoladekokos Lagkage !

Opskriften på lagkagen er fra Jeanette.

3 almindelige chokoladebunde

1 dåde ananas i stykker

½ l.piskefløde

3 spsk.kakaopulver

3 spsk.flormelis

1 pose kokosmel

Pisk flødeskum og si flormelis og kakaopulver ned i flødeskummet. Det vendes rundt til en brun creme. Kom ½ delen af cremen på bunden og læg ananasstykker fordelt rundt på cremen. Læg næste bund og gør det samme en gang til.

Der laves glasur af flormelis , der fordeles på toppen.

Kokosmel varmes på en pande til det bliver brunt og hældes ud over lagkagen. Det gør ikke noget den er varm , så sætter den sig fast i glasuren.

Kagen kan fint stå natten over og sætte sig. Man venter så med at komme kokos på til lidt før servering.

Squash kage !

Opskriften på squash kagen er fra Hanne.

3 æg

2½ dl.olie

5 dl.sukker

5 dl.mel

5 dl.reven squash med skræl

½ tsk.bagepulver

2 tsk.natron

1 tsk.salt

2 tsk.vanilje sukker

2 tsk.kanel

2½ dl. hakkede valnødder eller hasselnødder

Æg , sukker og olie røres godt sammen. Bagepulver,natron,salt,vanilje sukker og kanel blandes i melet, der tilsættes æggemassen. Til sidst tilsættes den revne squash og de hakkede nødder.

Dejen kommes i en smurt form og bages ca.1 time ved 200 grader.

Pyntes med almindelig glasur og evt nødder.

Knækbrød !

Opskriften på knækbrød er fra Ilona.

1 dl. hørfrø

1 dl.vand

½ dl.sesamfrø

½ dl.solsikkekerner

1 dl.græskarkerner

1½ tsk.salt

Hørfrø og vand kommes i en skål skal trække 45min. Sesamfrø- græskarkerner - solsikkekerner og salt hakkes i blender eller hakkes til fint blanding. Bland det i hørfrøene med en ske. Kom det på bagepapir - læg et stykke over og rul det tyndt.

Skær riller i dejen. Bages ved 175 grader i 30 min. Knæk brødene fra hinanden i rillerne , medens de stadig er lune. Afkøles og kommes på kagedåser.

Havretern !

Opskriften på havretern er fra Jette .

16-20 stk.

100 gr. smør

4½ dl. havregryn

1 spsk.mel

1½ tsk. bagepulver

90 gr. sukker

2 tsk.vaniljesukker

2 spsk. lys sirup

Pynt: 100-150 gr. blød nougat

Smelt smørret i en gryde , og bland de øvrige ingredienser i en skål. Rør fedtstoffet i blandingen. Bred kagen ud i en lille bradepande med bagepapir(ca.20x30cm). Bag kagen ved 200 grader i ca. 10 min.

Del nougaten i tynde skiver med en ostehøvl , og læg dem på den varme kage. Lav et mønster med en gaffel , og skær kagen i tern . Stil dem evt.i køleskabet , hvis det skal gå hurtigt med at få nougaten til at stivne.

"De tern er guf ".

Æbleskiver med gær !

Opskrift på æbleskiver der altid er gode fra Anne-Lisa.

½ pk. gær

2½ dl.mælk

60 gr.margarine

4 æg

1 spsk.sukker

½ tsk.salt

2 tsk.vanilje sukker

3 dl. mel

1 revet æble

Jeg bager altid i smeltet palmin og margarine.

Gæren smuldres og røres ud i lidt af mælken.Smelt margarinen hæld resten af mælken i. Tilsæt æggeblommer , sukker-salt-og vanilje sukker. Kom melet i.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Pisk æggehviderne og rør dem i dejen til sidst.

Når jeg bager æbleskiverne , "drysser" jeg lidt revet æble i hvert æbleskive lige inden jeg vender første gang.

Af denne portion bliver der ca. 30 stk.

Mandelkager !

Opskrift på småkage også kaldet "svenske flarn" fra Anne-Lisa.

100 gr.smuttede og hakket mandler

125 gr.sukker

100 gr.smør

1 spsk. mel

2 spsk.mælk

Alt kommes i en gryde og koger op. Husk at røre hele tiden.

Køles lidt af , så dejen ikke er helt flydende mere.

Sættes på en plade(med bagepapir) i små toppe .

Vigtigt at der er rigelig med afstand imellem , da kagerne flyder meget ud.

Bages på nederste rille i ovnene ved 225 grader i ca. 4 min.

Er meget bløde når de kommer ud af ovnene , men stivner hurtigt så de kan tages af pladen.

PS. Kan bruges til meget forskelligt , også som tilbehør til en dessert.

Engelsk Søsterkage !

 Opskrift på Ilonas nemme Søsterkage .

250 gr.smør (gerne flydende)

250 gr. sukker

2 æg str.m/l

400 gr. mel

1-2 tsk.vaniljesukker

1 brev Dr.Oetker brunt bagepulver

2½ dl. mælk

75 gr.rosiner eller korender

Pisk smør og sukker sammen . Pisk æggene i 1 af gangen. Tilsæt sigtet mel,vaniljesukker, brunt bagepulver og  mælken. Rør til sidst rosiner /korender i.

Kom dejen i en form (2 l.). Bag kagen nederst i ovnen i 55-60 min.ved 180grader.

Afkøl kagen på en bagerist. Kan evt.drysses med flormelis.

God fornøjelse !

Bradepande kage med kokos !

Opskrift fra Elisabeth , som kan fortælle at den kage har hun bagt siden tresserne ( og den er stadig lige god og gør stor lykke).

200 gr.smør

200 gr.sukker

3 hele æg

160 gr.mel

150 gr.kokos

1½ tsk.bagepulver

½ dl.mælk eller fløde

250 gr.æbleterninger

Bages ved 175 grader ca. 1 time

Verdens bedste kage !

Opskrift på Dorits skønne kage:

125 gr.sukker-125 gr.smør-4 æggeblommer-4 spsk.mælk-2 tsk.vanilla sukker-2 tsk.bagepulver-125 gr.mel.

Sukker og smør piskes godt. Æggeblommer røres i et af gangen. Mælk tilsættes. Mel blandes med bagepulver og vanilla sukker og røres i.

Dejen smøres på bagepapir.

Marengs:

4 æggehvider - 200 gr.sukker - 100 gr. hakkede mandler eller nødder.

Æggehviderne piskes stive. Sukkeret tilsættes og piskes til massen er sej. Dette smøres oven på dejen , og drysses med hakkede mandler eller nødder.

Bages ved 150 grader i 40 min.

Fyld :

3 dl piskefløde piskes med vanilla sukker .

Evt.også lidt frisk frugt.

Når kagen er kold , deles den i to dele og fyldet lægges imellem.

Lækre bløde boller !

Opskrift fra Anne-Lisa :

2 pk.gær-6 dl.vand-1 dl.sukker-2 tsk.salt-300gr.bagemargarine eller 3.dlflydende margarine-4 æg- mel så det passer.

Smelt margarinen sammen med vandet - afkøles lidt. Gær-sukker-salt og de sammenpiskede æg røres sammen. Den afkølede vædske blandes i. Mel blandes i "så det passer", dejen skal være lidt lind. Hæver til mindst dobbelt størrelse, formes derefter til boller og hæver igen. Pensles med æg, bages ved 200 grader i ca.15-20 min.

PS  Kan komme alt muligt i - rosiner-solsikker-valnødder-græskarkerner-æbler

Jeanettes dejlige Julegløgg!

Opskriften er til ca.15 personer .

3 fl. rødvin -3 fl. gløggekstrakt-½ fl.portvin-3 spsk.sukker-3 tsk.kanel-rosiner og mandler efter behag

Det hele blandes og varmes. Vær sikker på at sukkeret er smeltet. 

Denne skønne blanding giver "smukke røde kinder-sved på panden og masser af danseglæde ".